Nybörjarkurs Fridykning

Välkommen till vår nybörjarkurs för fridykare som startar lördagen den 26 september kl. 17:00 och som löper över våren 2010. Första dagen samlas vi vid Strandbadets entré (bottenvåningen) i möteslokalen och vi ser gärna att föräldrarna följer med då.

Kursen i fridykning ger utmärkt vattenvana och träningen i badhuset varvas med teori. Kvaliteten på fridykarutbildningen är hög och säkerhetstänkandet blir väl ingjutet i de nya fridykarna. Minimikravet för att få delta är ålder minst 10 år samt simförmåga 200 meter.

Kursen kostar 450 kr. Försäkring, kursmaterial och medlemsavgift i KSDK 2009 och 2010 ingår.

Anmälan till kursen görs till:
Malin Persson 070-268 55 13, malin@karlskogasdk.se

Fortsättningskurs Fridykning

I denna kurs fördjupar vi oss teoretiskt och tränar kontinuerligt med att öka vår förmåga i vattnet. De deltagare som gått nybörjarkursen under 2008-2009 kommer att få varsin lärobok – information om boken finns på SSDFs hemsida. Dessutom kommer fem teoritillfällen att hållas under våren för att fördjupa kunskaperna inom fridykning, första hjälpen och annat.

Kursstart lördag den 26:e september, kl 18:00 i Strandbadet.

Kursavgiften är 200 kr. Tillkommer kurslitteratur 180 kr för de som inte redan har den – alltså sammalagt 380 kr för både kurs och litteratur. Medlemskap i klubben ingår ej.

Anmälan till kursen görs till:
Malin Persson 070-268 55 13, malin@karlskogasdk.se

FRIKS 2008

Helgen den 22-23:e november var Erik Johansson (ungdomsansvarig) och Malin Persson (fridykarinstruktör) på FRIKS i Södertälje. FRIKS står för Fridykarriksdag och ordnas en gång om året av Svenska sportdykarförbundet. Det är ett forum för att förmedla arbetet som utförs av förbundets fridykningskommitté, samt en möjlighet att träffa aktiva från andra klubbar. Fokus är naturligtvis fridykning och ungdomsaktiviteter.

Helgen mjukstartade med lunch och efterföljande aktiviteter på Tom Titts experiment. Ett mycket proffsigt pep-talk inledde besöket innan vi fick gå runt i grupper och lösa olika uppgifter. På kvällen ordnades besök på hotellets SPA-anläggning samt en mycket god middag. Vi träffade o diskuterade fridykning med personer från Malmö, Göteborg, Götene, DK Masen, Motala m.fl.

Under helgen presenterade fridykningskommittén bland annat pågående arbete med att ta fram material inom avancerad fridykning. Fridykarcertifikat steg 4, 5 och 6 är på gång. Det pratades även om att ta fram powerpoint-material för fridykarkurser från förbundets sida. Vi bidrar genom att skicka vårt till fridykningskommittén.

Förbundsordförande Lasse Gustavsson presenterade “det nya SSDF”, det vill säga organisationsstrukturen och det tänkta arbetsflödet efter distriktsförbunden, Värmlands sportdykarförbund i vårt fall, tagits bort.

Peter Boivie och Petter Leife höll i en intressant föreläsning om apnea. De pratade en hel del om säkerhet och presenterade även en del utrustning, bl.a. halsvikter. Tänk benvikt fast kring halsen, ett sätt att förbättra balansen i vattnet då man fridyker.

Vi hade god behållning av helgen, och anser att FRIKS är värt att besöka även i framtiden för att upprätthålla kontakt med arbetet inom förbundet och andra klubbar.

– Erik Johansson

Avslutningsläger för fridykarna

I år är lägret förlagt till Alvön som ligger i Vänern utanför Kristinehamn.

Vi träffas för dräktprovning vid klubblokalen måndagen den 25:e Maj, kl 18:30. Dräkterna får deltagarna ta med hem och förfoga över tills lägret är slut. En chans att prova dräkten innan lägret ges i och med badplatsrensningen som äger rum söndagen den 31:a maj.

Gemensam avfärd till lägret går ifrån klubblokalen kl 07:30 lördagen den 13:e juni. Vi behöver samordna skjutsarna till och från Åmål, så meddela vid anmälan om du har möjlighet att hjälpa till och skjutsa.

Väl ute på ön kommer det att resas ett 20-mannatält att sova i.  I aktiviteterna ingår såklart att fridyka, åka åkring efter klubbens gummibåt och njuta av det förhoppningsvis vackra vädret. Mat lagas på plats – deltagarna behöver endast ha med sig lunch för lördagen, plus eventuellt godis.

Sammanfattningsvis är det följande som gäller:

  • Mån 25:e maj – Sista dag för anmälan. Dräktprovning i klubblokalen på Stackfallsv. 7 vid 18:30.
  • Sön 31:a maj – Badplatsrensning vid Näset, start 09:00. Bra tillfälle att se till att våtdräkten fungerar som den ska!
  • Mån 8:e juni – Reservtillfälle för våtdräktsprovning, hör av er innan om ni behöver komma! Klubblokalen vid 18:30.
  • Lör 13:e juni- Samling 07:30 vid klubblokalen för gemensam avfärd.
  • Sön 14:e juni – Beräknad hemkomst 18:00. Våtdräkterna ska då sköljas och lägergrejerna packas ihop.

Packlista

  • Lilla utrustningen plus våtdräkt (lilla utrustningen går att låna av klubben – säg till vid anmälan)
  • Ficklampa, gärna vattensäker för nattsnorkling
  • Badbyxor/baddräkt
  • Varma kläder, passande skor
  • Regnkläder
  • Flytväst
  • Sovsäck samt någon form av liggunderlag
  • Lunch för lördagen (all annan mat tar ledarna med sig)
  • Onyttigheter får tas med om du lyckas övertala de som bestämmer
  • Glatt humör samt någon rolig lek om du har någon på lager

Pris
200 kr (inkl. skjuts)

Sjukdom/Allergi
Eventuell allergi eller sjukdom meddelas vid anmälan.

Anmälan senast den 25:e Maj, till:
Anna Witthammar, 0702-338 262, anna@karlskogasdk.se
Erik Johansson, 0703-28 37 28, erik@karlskogasdk.se
Ange även anhöriguppgifter.