Dykning

Vi lär dig dyka ner på djupt vatten tryggt och säkert för att du ska få en positiv
upplevelse av din dykning. Du får också lära dig att använda och sköta din
utrustning och klubbens utrustning.

Vad som lockar med dykningen

Tänk dig att du svävar omkring viktlöst på 15 meters djup. Där finns en ny värld att upptäcka. Allt ifrån djur och växter till vackra klippformationer. Nästa dyk kanske är på ett vrak som ligger där och väntar på att bli utforskat av dig.Efteråt samlas ni för att diskutera vad som ni såg och upplevde där under ytan i den tysta världen. Ni kanske gemensamt tittar på bilderna ni tog alldeles nyss.

Du kanske vill utbilda dig vidare som dykledare, båtförare eller vara med på fotokurs. Allt detta kan vi i Karlskoga Sportdykarklubb hjälpa till med. All kunskap
som du behöver kan du få genom oss.

Västkusten 2011Hummer Gabbes 2011

Börja dyka

Du måste vara minst 14 år gammal och simkunnig minst 200 m samt normalt frisk. Alla måste fylla i en hälsodeklaration inför kursstart.

Gustav

Varje år startar vi en enstjärnig dykkurs med möjlighet att gå en tvåstjärnig dykkurs som ger dig tillträde till alla dykcenter i hela världen.Om du är intresserad så kan du maila någon av våra instruktörer eller utbildning@karlskogasdk.se.

Aktiviteter

På våren sommaren och hösten har vi olika aktiviteter och dykläger, allt ifrån överdagendyk till veckoläger. Klubben har 10 kompletta dykutrustningar för uthyrning det finns också ett antal dräkter. Kompressorer, en stationära och en bärbar, båda godkända enligt arbetsskyddstyrelsen.

Vi utför även nitroxfyllning i alla förekommande blandningar.

För våra dykutfärder finns tre båtar på trailer till förfogande, den största tar 10
dykare i planingsfart ut till dykplatsen.

Lofoten 2011

Det bästa sättet att hålla sig informerad är att gå in på vår hemsida och titta i vårt kalendarium för att få information.
Vintertid har vi tre bad tider på kvällstid på Strandbadet; onsdagar, fredagar och lördagar.

Våra ledare

Våra ledare är utbildade efter de senaste kraven och normerna. I klubben har vi godkända utbildare för de flesta utbildningar som berör dykning, sjukvård och sjömanskap.

Du är välkommen att kontakta oss på info@karlskogasdk.se