Kursavslutning för årets dykkurs.

Under Kristihimmelsfärds helgen den 13-16 maj 2010, hölls kursavslutning för årets deltagare i CMAS* sportdykarkurs. Vi bodde som vanligt på “Gammelgården” i Hunnebostrand och luftfyllning tog vi hjälp av Väskustfamiljen i Smögen. Totalt under helgen så var vi 33 personer som deltog på detta trevliga läger.

Onsdag:
Efter mulet väder och lite regn så uteblev vandringen till utkiksplatsen ovanför vandrarhemmet. Vi installerade oss på vandrarhemmet och tog det lite lugnt och laddade upp inför stundande räkfrossa. Under Onsdagskvällen informerades deltagarna om upplägget på lägret och dykledarna hade ett litet möte och disskuterade hur dyklederibiten skulle genomföras under helgen.

Torsdag:
Mulet väder och svag vind. Vi beslöt oss för att åka ut och lägga oss på N Buskär. Där genomförde vi de första dyken för våra dykelever i saltvattnet. De flesta av oss hann med 2 dyk under dagen samtidigt som vissa andra ambitiösa dykare till och med hann med 3 dyk på den dag. Eleverna var väldigt nöjda och uppspelta efter deras dyk, det fanns hel del mer att titta på här, än i den tråkiga rostfria badbaljan de ägnat sin tid i de senaste 4 månaderna. Väl tillbaka iland serverades fisksoppa. Sören och Ewa Olsson med medhjälpare hade tagit ansvaret över soppkoket. Som vanligt så var soppan supergod!!  Snyggt jobbat!!

Fredag:
Solsken och svag vind. Utfärd till Hållö där vi slog läger över dagen. Kursen höll till runt Hållö och dök både från land och båt. Övriga dykare dök bland annat på liksär och vraket “Thetis”. Fredagskvällen avslutades med pizzakväll på “Bella Gästis” i Hunnebostrand. Eftersom vädret var bättre denna dag så gick instruktörerna upp med sina elever på berget och utkiksplatsen efter restaurangbesöket. Väl på toppen berättades olika typer av anekdoter från klubbens historia och man letade och identifierade en rad olika fyrar i kvällsmörkret.

Lördag:
Regn och svag vind. Det bestämdes att vi skulle ha baslägret på Kleven längst ut på Smögen. Nu var det upp till dykeleverna att visa vad de lärt sig under vintern. Det gjorde de!  
På kvällen togs grillarna fram för att det skulle bli grill- och cermoniafton. När alla ätit upp det de valt at grilla gick instruktörerna upp och summerade kursen och avslutningshelgen. Samtliga instruktörer var nöjda med elevernas prestationer och framgångar. Var och en av eleverna ropades upp och fick ta emot sina diplom och stämplade loggböcker inför allas applåder.  

KSDK har fått 8 st nya CMAS* dykare:
Niklas Hjelm
Jimmy Krantz
Timmy Malmgren
Katarina Kolkowska
Johan Wennerholm
Madeleine Werner
Per Enocksson
Thomas Persson

Stort grattis och snyggt jobbat!! 

Efter cermonin så fick instruktörerna gå upp och ta emot en varsin gåva från eleverna. Eleverna ville visa deras tacksamhet över instruktörernas professionella engagemang och uppoffring de ställt upp med under vintern.

Denna kurs har varit speciell på olika sätt. Det ena är att kursen genomfört under KSDKs jubileumsår! Det andra är att gruppen har varit så rolig att lära känna och lära dyka. Detta för den spridda åldern i gruppen och att samtliga i kursen har haft glimten i ögat. Man har kunnat skojja och skämta om allt och alla utan problem! Kommentare som “grodynglen kommer tidigt iår” och “jag får inte in den” har förgyllt kursen. Om det är sant som talesättet säger att ett gott skratt förlänger livet så lär jag bli en bra bit över 100 år, efter denna kurs. Jag har med mig många roliga minnen efter denna kurs.

Tills slut vill jag tacka samtliga som har varit med och deltagit på kursavslutningen. Utan er hade den inte kunnat gå att genomföra. Stort tack till alla som hjälp till med kursdyken, dyklederi, båtkörning, matlagning och ekonomi.
Det glädjer mig stort att även iår så var det ett glatt gäng från Uppsala med och ville dyka med oss under helgen.

Ett EXTRA stort tack till Linus, Simon och Jacob som inte inte bara ställt upp och kört flaskor till och från Västkustfamiljen varje dag utan också ställt upp frivilligt i tid och otid och kört båt och varit hjälpredor i båtarna.

/Gustav Leo