Liveaboard `09

Årets Liveaboard i Egypten blev ett mycket lyckat arrangemang! 10 dykare kom resandes, Sören och Titti var redan på plats liksom Carl som tog emot på flygplatsen. För många var det första besöket så ett härligt egyptiskt kaos, oförglömlig taxiresa (så har Mats Ö aldrig lastat våra dykgrejjer), 34 grader, sol och en lätt bris var enormt uppskattat. Efter lite formaliteter såsom våtdräktsshopping och “there is not enough Green Tea on board” var gänget redo för 5 dagars safari på Röda Havet. Tayeb hade ingen lätt uppgift när han skulle planera årets divesites; coola killarna som lyriskt bläddare i boken om Rosalie Möller och “Sisselgorm” och en skara “Non-experienced” som ville få sitt.  Check dive gjordes vid Gota Abra Ramada ett par timmars färd från Hurghada. Snygg-Raffa, Chrilla, Pera och Alex fick till slut ge sig i väg, resten samlades på sandbotten på 10 m. Undertecknad som tänkt tillbringa semestern på 5 meter fick snabbt ändra planerna då Tayeb inte hade någon lust att ha NE-gänget utspritt vertikalt. Också. 29 grader och perfekt sikt – mödan lönade sig direkt!

Roger och Camilla dök tillsammans med NE-gruppen de första dyken, sedan gav de sig av på egen hand. Barbro avancerade också ganska snart och hängde med de övriga utan problem – bravo! Anna och jag hängde mest med Tayeb men Pera, Snygg-Raffa (grattis till de 100 dyken!) och Chrilla fick sällskap emellanåt de med. Sören och Titti hittade sina favoriter bland de olika reven på egen hand. Pera och Alex var de klart flitigaste nattdykarna! Fiskarnas favorit Carl siktades titt som tätt där under ytan – inte illa! Jeanette var resans okrönte fridykardrottning – oftast först i vattnet vart än vi kom. Lite roligt är att jag vid två (tre?) dyk var djupare än Pera.

Safarin gick aningens norrut till sammanlagt 10 olika rev plus Rosalie Möller som tuffa killarna till slut fick dyka på. Förutom vraket kom även en buss förbi från djupet; en valhaj ökade Chrillas puls avsevärt. Pera hann med att ta ett kort som med viss fantasi visar den 14 meter långa jätten (Snygg-Raffa mätte).

Shabel Erk, delfinrevet, bjöd på delfiner och snorklande ryssar i enorma flytvästar. Vi var långt i från ensamma där så resten av safarin var Tayeb mån om att hitta lugnare platser.

Det allra vackraste revet var nog där vi gjorde det sista dyket, Umm Gamar. Trollskt och kuperat  med mängder av revfisk, Barracudas och sköldpaddor.

Den dykfria dagen i Hurghada disponerades efter behag: Beduinläger, Luxorresa och strandhäng – något för varje smak. Planerna för nästa dyksafari gror redan lite här och där. Stort tack Carl för en fantastisk vecka!

Ett svar på ”Liveaboard `09

  1. Vilken miss! Sören firade också sitt dyk no 100! Detta firades såklart sedvanligt, vi hurrar igen i efterskott!

Kommentarer är stängda.