Avslutningsläger för fridykarna

Spågubbarna (SMHI) hade spått att vädret skulle bli riktigt risigt inför årets avslutningsläger för fridykarna, men då hade de fel. Uppehåll under större delen av tiden och visst tittade solen fram mellan molnen ibland, trots att det duggade lite på oss under lördagen och vinden tog i mer på söndagen.

Fyra elever från nybörjarkursen, fyra instruktörer, ungdomsledaren Erik samt Kent (UV-rugby) träffades kl. 07:30 på lördagen den 13 juni för att packa och åka till Kristinehamn. Därifrån skulle vi åka ut till Alvön. Jocke från Christinehamns Sportdykarklubb mötte upp Kristinehamn och kunde ta med sig några av deltagarna i sin nya, fina båt. Väl på plats så skickades en patrull ut för att bestämma en plats för militärtältet och kom snabbt tillbaka och meddelade att de hittat en plats i blåbärsriset.

Under lördagen blev det ett dyk för större delen av deltagarna. Vissa hade bråttom upp i båten, det blir allt lite kyligt med lånade dräkter ibland. Endast två trotsade kylan och stannade kvar för att åka ring efter att dyket var avklarat, men dessa två (Anna och Timmy) fick bra skoj med många åk och tjusiga fall. Timmy hittade sin nya stil, där han stod på knäna och fick en fantastisk balans så länge föraren inte slutade gasa. Att stå var däremot riktigt knepigt …

Natten blev nog lite jobbig för vissa, för på morgonen var de trötta och klagade på mygg, flugor, knöliga stenar eller rätt och slätt sömnbrist. Trots det hade vi trevligt i solen och några modiga hoppade i vattnet UTAN våtdräkt!

Hemfärden gick bra och alla var jätteduktiga på att hjälpa till med packningen. Det är inte alltid så lätt att lyfta upp en båt på släpet när man inte är så lång i rocken, men det gick fint. Trötta och belåtna såg vi nog alla fram emot en varm dusch därhemma.

Tack Jocke för att du ställde upp och körde med din nya båt, och tack likaså till Patrik som körde deltagare både till och från Kristinehamn!

Text: Anna Witthammar
Foto: Alla lägrets deltagare, många bilder har tagits med klubbens UV-kamera