Kursavslutning 20-24 Maj 2009

Nu är CMAS* dykkurs för 2009 avslutad. 

Mellan den 20 Maj och 24 Maj avslutades KSDKs Dykkurs CMAS* traditionsenligt med dyk runt Smögen och boende i Hunnebostrand. Luftfyllning löste vi med den trevliga personalen på Väskustfamiljen (tidigare SALT). Vi var totalt 47 personer och 2 hundar under hela helgen. 

Kort sammanfattning av dagarna:

På första kvällen togs det en tur upp till utkiksplatsen ovanför Vandrarhemmet ”Gammelgården” Ett vandrarhem, där man bott de senaste 15 åren klubben har haft kursen. Efter vandringsturen som även kan ses som en lättare bergsbestigning, gick alla ner och såg med stor förväntan emot räkfrossan som anordnades på Onsdagskvällen. 

Under torsdagen åkte man ut med gummibåtarna till N Buskär, där man slog läger för dagen.

Vädret var lite gråmulet på förmiddagen, men sken upp till sol under eftermiddagen. Ca 12 grader i vattnet och lite halvdålig sikt. Åter på vandrarhemmet samma dag bjöds det på kulinariska upplevelser, Då Bo och Marie Persson hade hjälp till och lagat Fisksoppan för i år. Supergod soppa. Som vanligt!  

Fredagsmorgonen bestod av regn och mulet väder. Vi beslutade att utgå från Kleven, längst ut på Smögen, där vi har våra båtplatser. Kursen dök runt i kring Hållö. Övriga dykare dök bla på Skarvasätt och Likskär. Fredagskvällen bestod av Pizzakväll på Restaurang ”Bella Gästis” i Hunnebostrand. 

Lördagen, Strålande solsken. Beslut togs att åka ut och lägga sig på Hållö.

Många ”jubileumsdyk” gjordes under denna dag. Det firades 200, 100 och 30 dyk för vissa dykare. Det döks runt Hållö, Marmorbassängen och Likskär bl.a. På kvällen blev det festligheter med grillafton och ceremoniafton. Det var inte bara elever från årets CMAS* kurs som fick ta emot diplom och applåder. Klubben fick även 4 nya CMAS** dykare och 1 ny CMAS*** dykare. 

CMAS*

Johan Haglund, Michael Teikari, Johanna Teikari, Roger Jansson, Camilla Wilhelmsson och Jacob Pedersen. 

CMAS**

Linus Broström, Per Jakobsson, Tobias Becker och Malin Persson. 

CMAS***

Joachim Furuberg. 

Ett Stort Grattis till er! 

Ordföranden Lars-Ivar Westgaard framförde att klubben fått utmärkelsen ”Årets bästa förening inom Sportdykning” och vädjade att alla skulle suga åt sig av berömmelsen. För det är inte bara ledarna i klubben som gör jobbet det är även alla medlemmar, stora som små. 

Instruktörerna fortsatte att tacka alla de inblandade som hjälp till under helgen. Utan allas hjälpsamhet och engagemang hade aldrig kursavslutningen gått att genomföra. 

Mycket kul är att även i år så var det folk med från Uppsala som ville dyka med oss och ha trevligt. Extra kul är att dessa personer har nu också blivit medlemmar i KSDK. 

Avslutningsvis vill jag bara säga att det har varit en jättelyckad kursavslutning och ser redan fram emot nästa års avslutning. 

/Gustav Leo