Fridykarlägret Gabbes blev ett “blött” läger

Kökschefen Ann Eriksson och Lotta Pettersson har just lagat i ordning frukosten. Det är fredagsmorgon ute på Långeskär och en ny dykdag startar på Karlskoga sportdykarklubbs fridykarläger Gabbes.

Donalda stod som vanligt i hamnen vid Grebbestad och det stora bärandet började. En stor gammal fiskebåt behövs. För ut på ön fraktades ett komplett kök med kylskåp, spis och stort kökstält. Mat för alla deltagare i fyra dagar. Två kompressorer för luftfyllning. Utrustning för nitroxfyllning. Tre toaletter. Ett elaggregat som förser lägret med el. Till det ska all material för cirka 80 personer räknas med.
Lägret bjöd på ett skiftande väder. Uppbyggandet av lägret skedde i regn och när allt var klart sken solen upp. Regnväder, varma sommardagar, mulet och vind avlöste varandra. Under helgen pågick som vanligt en fototävling. Många har kameror och det är en uppskattad tävling som Sören Olsson håller i. I år vann Anders Persson tävlingen med en bild av en manet.
Fridykarna fick dyka med sälar, barnen gick sin traditionsenliga skattjakt, dykarna dök både kring lägret och ute vid Väderöarna. En ny framtidsvision dök upp under årets läger, ”Gröna fenan”. Det är ett initiativ av Carl-Philippe Carr att få Karlskoga sportdykarklubb, KSDK att bli en miljöklassad dykklubb.

Utan några som helst fakta så arrangerar nog KSDK det största dyklägret i Sverige och med ett 41-årigt inoljat arrangemang där allt sköts utan några komplikationer så är det svårt att slå KSDKs fridykarläger ”Gabbes”.