Poseidon storsatsar globalt

Med ett kapitaltillskott på 93 miljoner ska det svenska kultmärket erövra världen. Nyemission och nya ägare möjliggör denna jättesatsning som har det ödmjuka
målet att öka omsättningen till 1.5 miljarder 2015, att jämföra med en försäljning i år på budgeterade 200 miljoner. Det ska man klara genom att lansera Mk VI Discovery på världsmarknaden. Om de nyblivna ägarna är inbitna rebreather-dykare är oklart, men affärsvärlden är deras hemmavatten; fd Volvoordföranden Finn Johansson ingår i det konsortium som öppnat plånboken. Finn säger i pressreleasen att rebreathern är det största som hänt dykvärlden på 40 år och att potentialen är enorm.
Vi får hoppas att prognoserna och trenderna håller i sig, både Padi och SSI satsar nu på rebreatherkurser vilket bådar gott för framtiden.

Appropå rebreather och Poseidon så publiceras rapporten efter olyckan i Norge när en 33-årig man dog under ett rebreather-dyk. Rapporten ligger på www.poseidon.se eller så klickar du här. Det visade sig att batteriet var så svagt att det inte ens klarade ett pre-dive-test. Två misslyckade tester av batteriet fanns i loggen. Ändå hade dykaren valt att genomföra dyket och ignorera de olika alarm som signalerades fram tills batteriet tog slut helt. Inget bra beslut.. Två testdyk gjordes med den aktuella utrustningen fast med ett nytt batteri. Utrustningen fungerade utan anmärkning. Utredarna bakom rapporten ger i sammanfattningen värdefulla tips och råd till rebreatherdykare, vore roligt om någon som kan detta läste och kommenterade.

Lycka till och simma lugnt!