Mera Gabbes…

Vilket läger det blev! Citerar anonym deltagare: det är ingen klubb, det är en sekt! 60 personer som samsas på en kobbe i 4 dagar, lastar 10 ton materiel över en landgång på 15 minuter – när det enda ledet gick för snabbt bildades raskt ett till (det funkar väl bra så va Pelle?). Kökstält och mängder av små (naja men mindre än kökstältet) privata tält byggs upp i militäriskt tempo och inom någon timme har Långeskär förvandlats till en jättedykcamp rustad för helpension för 60 personer i fyra dagar. Med Lisa vid köksrodret kan vi nog vara hundra personer utan att det blir kaotiskt..

Massor av tält, två toaletter, ribben, bombarderna, karlstadsbåten och Furubergs båt och så en segelbåt – Linkan på linjen och Hans Farleden navigerade rätt i år 🙂 Vädret var med undantag för en natt jättefint och det funkade ju faktiskt utan kylskåp också.

Tidsschemat var det traditionella med fem dykturer plus nattdyk att välja på. Dykledare, båtförare, ytbärgare, luftfyllning – allt liksom funkar. Och vilka dyk det blev… Många håller nog med mig om att synerna vid Trolleskär var helt sagolika! Tack vare vår härliga RIB kunde alla som ville dyka var de ville, även ute vid Väderöbod. Vid sidan om apparatdykandet var naturligtvis fridykarna på gång med sina utfärder. Kanske lite osis med sikten, i alla fall när jag var med men de var alla så nöjda ändå! Bara att vara i havet är ju stort!

Traditionellt krabbfiske gav fin fångst precis som det ska vara på Gabbes. På lördagen var det dags för tävlingar. En tipspromenad med en ansenlig höjdkurva och årets fototävling. Vi kommer att återkomma till resultatet i tipspromenaden liksom till fototävlingen. Så många bidrag och så lite tid gjorde att fototävlingsledare Sören O bestämde att vi ska ha en omröstning här på hemsidan. Det blir ju roligt!

Gabbes 2010 går till historien som ett fantastiskt lyckat läger!

Ett jättetack till Uffe och alla andra som gör detta möjligt!

2 svar på ”Mera Gabbes…

  1. Jessica,
    det är helt rätt om lokalpressen får lite info.
    FÖRSLAG: Sicka ovanstående till KT och Kuriren med rubriken PRESS-Nytt PRESS-Nytt PRESS-Nytt ……

    Det brukade fungera då jag gjorde det.

Kommentarer är stängda.