Fridykning

Världen under vattenytan är fantastisk! Kanske lockas du att hitta det stora lugnet därnere och är intresserad av fridykning?

Fridykning är både den enklaste och ändå mest krävande formen av dykning. Samtidigt kanske den är den mest sinnliga: Med ett kraftigt andetag och ett stort lugn i sinnet befinner sig den vane fridykaren över minuten under ytan. Svävandes viktlös genom vattnet, allt är tyst och det enda du behöver göra är att lyssna på din kropp. Upptäck hur din kropp anpassas till vattenvärlden och dina dyk blir längre och längre.

Fridykning är ingen dyr eller svårtillgänglig sport. Det du behöver är fenor, mask och snorkel. Den kan utövas av alla, oavsett ålder och tidigare erfarenheter. Det handlar om att dyka på sina egna villkor. 

Inom KSDK sker utbildning från lägsta nivå, enda kravet är 200m simkunnighet och att deltagaren fyller 10 år senast samma år som kursen startar. 

På somrarna har vi ett avslutningsläger för endast fridykare, samt två stora läger på Västkusten där även apparatdykare och hela familjer (även icke-dykare) deltar. Deltagarna får där en chans att uppleva havets växt- och djurliv på nära håll. Utöver lägren på Västkusten har klubbens medlemmar i flera år åkt till Hurghada i Egypten på hösten för att bo på båt och dyka i Röda havet.