Soligt och regnigt under årets kursläger i Hunnebostrand

Då var årets kursavslutning under Kristi himmelfärdshelg avklarad. Två nya elever har blivit dykare och ytterligare två har blivit trestjärniga dykare. 17 personer slöt upp till ett lyckat läger.

Under vintern och våren har Joakim Wilhelmsson och Simon Olsson jobbat sig genom grundkursen. Nu var det dags för dem att få visa vad de klarar av i havsmiljö. Klubben har lärt upp två duktiga dykare som galant klarade av sina övningar. Det ska tilläggas att både Joakim och Simon inköpt torrdräkter som inte höll tätt. Men de har bitit ihop och när så lördagen kom fick de sina bevis på att de klarat kursen av instruktörerna Joakim Larsson och Anders Persson.

Mats Örtegren hade med sig två elever, Andreas Larsson och Camilla Sånebo. De gjorde sina övningar nere i Smögens skärgård. Efter sina sista övningar, dyk ner till 39 meter så blev även de godkända.

Bild 2

Tre glada instruktörer efter årets kurser. Anders Persson, Joakim Larsson och Mats Örtegren.

bild 4

Elever och instruktörer. Simon Olsson, Joakim Larsson, Anders Persson och Joakim Wilhelmsson.

bild 5

Två glada elever, Joakim Wilhelmsson och Simon Olsson som nyss fått reda på att de klarat alla övningar.

bild 6

Hela gänget samlat inför den klassiska kvällen med fisksoppa.

bild 7

Fisksoppan står och puttrar. Årets kockar var Johan och Anette Östlund.

Bild 8

Fullt i köket inför soppkvällen.

Bild 9

Instruktör Joakim Larsson på väg ner för att hålla första lektionen.

Bild 10

Eleverna Joakim Wilhelmsson och Simon Olsson inför deras första dyk i havet.

bild 11

Den obligatoriska vandringen upp till bergets topp i Hunnebostrand.

Allt var som vanligt, räkfrossa på onsdagen, klubbens klassiska fisksoppa på torsdagen, pizzakväll på fredagen och grillning på lördagen. Varje dag utgick vi från dykcentret Smögen dyk & upplevelse. Vädret var soligt och fint enda tills lördagen då regnet kom. En mycket roligt och trevlig kursavslut. Bild 12 bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 18 Bild 19 Bild 20 Bild 21 Bild 22