Tjärnö 2014 – En återblick

Du som inte kunde eller inte ville delta i årets dykläger på Bofors Camping på Tjärnö gick miste om en hel del härliga båtfärder på Kosterhavet med ribben, som styrdes hela veckan av Simon och Hanna i strålande sol ut till fantastiskt fina dykplatser, såsom gamla bekanta Berggylteskär och Persgrund, men också flera nya ställen runt Kosteröarna. T.ex. första turen gick längst söderut runt en platå söder om Ulvillarna och den andra genom Kostersundet långt västerut till en dykplats.

Några dykturer gick nordväst om Koster, som är nästan i klass med Persgrunden;  ett grund kallas numera Jockesten och ett annat heter Ankarskär. En nyupptäckt kobbe norr om Koster döptes om till Bikiniön, där ytbärgarna, på grund av stark sol, badade med hjälp av båtförar-Uffe, medan dykarna fick ännu en ny vacker dykplats i sina loggböcker.

Ett mörkerdyk i vacker solnedgång avslutades med ett premiärbesök på Nord-Koster och den spännande puben Strandkanten, som är inredd av 34 hantverkare!

Badviken på Brattskär besöktes också av många små och stora baddare och Bofors Camping visade sig från sin bästa sida med mycket sol och många salta bad. Naturligtvis diskuterades dagens händelser livligt bland oss 46 deltagare på kvällarna runt grillen!

Hoppas du inte missar allt detta nästa år!

Text och Bild: Tarja Soines