Jessica Lindqvist

Hej Jessica, allt bra med dig?
Tack, det vore synd att klaga

Vem är egentligen Jessica?
Jag är en vattenälskande livsnjutare som söker kickar och balans. Jag har en simtränande dotter så det känns som om jag är mer i badhuset än hemma 🙂

När började du dyka och varför?
Direkt efter jag flyttat hem från Wien… 2004? Efter 9 år i ett land utan hav längtade jag otroligt mycket efter vatten. Dykningen kompletterade min livslånga relation till just vatten. Jag har vuxit upp på sjön då mina föräldrar var inbitna båtmänniskor, simmat otaliga längder i bassängen då simning var min stora grej, kämpat mig fram med optimist-jollar och vindsurfingbrädor och små gummibåtar… Det fanns bara en väg att gå – nedåt!

Har du några andra intressen förutom dykningen? Många! Men de kretsar kring vatten och friluftsliv i olika former. Jag seglar både kölbåt och jolle. På västkusten har jag en liten Hurley och jag är skeppare för en tjejbesättning på en J24 CRSS – superkul! Jag har dessutom förmånen att vara gast hos en mycket duktig skeppare under de stora och tuffa tävlingarna och har mycket kvar och lära.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Havet är spegelblankt. Vattnet är ganska varmt – typ minst 18 grader. Jag är omgiven av positiva och inspirerande människor som tycker om att se andra människor växa. Resten ger sig.

Har du planerat något kul den kommande tiden?
Nu är det skidåkning som står på schemat. Öppet spår är en tradition numera.

Vi tackar Jessica för att hon tog sig tid att svara på våra frågor!