Stränderna är rensade – bada på!

KSDK har traditionsenligt på uppdrag av Karlskoga kommun och Degerfors kommun rensat de kommunala stränderna. Det största lasset har Leo x 2, Sören, Eva och Kenneth dragit, det handlar då om Näset. Som vanligt en rejäl mängd bråte. Gustav rapporterar: Fynd: 2,5 cykel, vassa stenar, ölburkar, glasflaskor, golfbollar samt ca 5 kg rostig järnkätting. I Lunedet hittades ett rostigt järnrör.
Jessica, Lena, Janne och Johanna rensade Mölle. Degerforsarna sköter sig, det farligaste var en sylvass halv ölburk direkt under den nya fina badbryggan. Degernäs rensades av Pera, Mephare, Kari, Jan-Olof, Carl-Åke, Philip och Mats, Svartå rensades av Janne, Will, Daniel, Emil och Mattias. Den vanliga samlingen av flaskor och burkar liksom cyklar hittades. Och en yxa!

Att Möckeln inte är en top-10 dive site vet vi ju men i den strålande solen som var hade vi i alla fall en sikt på 2 meter. Så länge man inte nuddade botten 🙂

Just när alla stränder var klara kom ett uppdrag till.. Kanotklubben har fått en ny brygga och den gamla skulle flyttas. De enda uppgifter som fanns om förankringen var att det var en himla massa vajrar kors och tvärs. Lite Mission Impossible kan tyckas men rätt man på rätt plats redde ut detta; vilken insats Andreas Larsson! Väldigt imponerande!
Den gamla betongbryggan flyttar troligen över till Segelklubben eftersom den bedöms ha några år kvar. Problemet kanotisterna hade var att den inte bröt vågorna tillräckligt så det var för skvalpigt när nybörjare skulle ned i kanoterna. Det är inte lika känsligt för seglarna som dessutom är lite mer vindskyddade. Paradoxalt nog. Runt kanotisternas nya brygga är det inte rensat. Om någon är där och badar vore det fint om det togs en titt. Det är grunt och stenigt runt om, bara någon meter djupt inåt land så det är ingen bra idé att dyka från den bryggan. Skyltar ska sättas upp, förhoppningsvis får de vara kvar..

Ett stort och varmt tack till alla som ställt upp!