Nyårsdyk 2010

Strålande sol, bra is men många fler minus på termometern är vad Pera lovat.. Trots det bitande vädret samlades 4 dykare och en samling grillsugna klubb-buddies vid Näset. Precis när vaken var klar anlände Räddingstjänsten, kanske lite i förebyggande syfte? Det var såklart Krister B som var väldigt dyksugen men som var i tjänst. Tur att det inte var män i vita rockar, då hade väl alla vi med fenor och cyklop på oss fått följa med… Vi drog ut på tiden av olika skäl och jag tror alla hann börja frysa redan innan det var dags för vaken. Först ut var Pera med Malin som räddningsdykare. Det såg lovande ut till en början, men väldigt snart började det bubbla oroväckande ur vaken.. Reg 1 frös.. Näste man på tur var Janne som inte ens kom ner under ytan innan det friflödade ur Poseidonreggen. Malin hann gå ner men fick snart komma upp igen, båda reggarna frös. Undertecknad ändrade mig flera gånger, det var riktigt kallt och jag valde våtdräkten denna dag. Också.. För er som undrar kan jag berätta att jag har en nyservad jättefin torris som hänger prydligt bland mina dykgrejer… Just denna dag har jag inget bra svar på varför jag inte tog den i stället. Mitt mål med detta dyk var mest att få bort all sand och annat som hängt med från Afrika – plus såklart att få till “dyk på julafton – dyk på nyårsafton”. Efter lite velande och tvekande hoppade jag i alla fall i till slut. Men, det blir inget att logga då min reg frös den med, trodde ett tag att octon klarade sig bättre men icke. En blick ner i Möckeln under istäcke blev det i alla fall. Det var väldigt väldigt mörkbrunt. 8 nyanser av mörkbrunt typ. Och så blev det såklart ett uppfriskande bubbelbad på självaste nyårsafton. Grillen var nära tillhands, tänk att en grillad korv kan smaka helt ljuvligt gott i rätt situation! Bastubadet efteråt satt väldigt väldigt fint!

I det kaos som uppstod efter frys-dyken hamnade massa grejer fel. Jag har med mig:

2 vänsterhandskar
1 högerhandske (Poseidon)
1 blå fleecetröja (West Coast)

Jag saknar en bucklig ståltermos (har bara locket). Bucklig så som en ståltermos blir efter att ha blivit överkörd av en Audi A6.

Stort tack till Anders och Lena som initierat detta, tack till alla som hjälpte till och som kånkade, skottade, sågade, grillade och fixade!

3 svar på ”Nyårsdyk 2010

  1. Isdykreportaget i Kuriren har jag med intresse ragit del av.
    Det var inte bra att det frös i syrgasflaskorna.

  2. Termosen har dykt upp (hehe) och de två vänsterhandskarna var Peras. Nu ligger en Poseidonhandske i källaren på klubbhuset och väntar på sin ägare.

Kommentarer är stängda.