En vilja av järn..

Som en aktivitet i vår tjejsatsning åkte fem tappra medlemmar till Säffle trots blixthalka och snörök för att lyssna på Anders Olsson. Envishet, beslutsamhet och en dunderstark vilja till förändring/resultat präglade hela kvällen eftersom det är just det Anders pratar om. Fast han skildrar inte en bilresa utan en resa från misslyckade operationer och vårdpaketsstatus till Olympisk mästare och elitsimmare. På två år… Det bästa med Anders är inte resultaten i sig utan den självironi och värme som han mycket generöst bjuder på. Plus naturligtvis hans otroliga vilja; den smittar!

Värmlands Idrottsförbund, som arrangerade kvällen, valde att lägga fokus på vårt besök:

Vid sidan av elitsimmandet åker han Vasaloppet (fast han svor aldrig mer efter första gången), cyklar Vätternrundan, han klarade en Trihatlon på lite drygt 11 timmar vilket är galet bra och tränar nu för Iron Man. Och så vidare!

Så, steg ett är att omvandla drömmar till mål, sedan är det bara att kämpa på! Det finns som sagt ingen gräns!

Vi passade på att bjuda in Anders till ett Prova-På-dyk. Det visade sig att han (inte helt oväntat kanske), innan förlamningen tagit AOW och höll på med Rescue-cert. Han har däremot inte dykt sedan dess. Vem vet, kanske väcktes en liten vilja att sväva runt under ytan igen. Och har den väckts, då står han här en dag!