Rapport ifrån en snorklare i Röda Havet

Så var årets Egypten resa slut.

Även en icke apparatdykande person utan en ytsnorklare kan få uppleva massor av hög frekventa äventyrliga händelser.

Eller vad sägs om när Mephare och jag ( Ann) snorklaroch det dyker upp en vitspetsad revhaj som är ca. en meter lång emellan oss. Hjärtat började banka i X2000 fart. Hajen blev nog lika rädd för den försvann med blixtens fart.

Lugnare var upplevelserna med alla moränor, simmande sköldpaddor, napoleon fiskar, söta maskerad puff fiskar, fjärilsfiskar och alla grouper av olika slag. Även alla möten med vackra korall- formationer och övriga växter ger en härlig känsla som ej kan beskrivas utan måste upplevas.

Vi provade även nattsnorkling , fast det var pirrigt att ge sig ut i kolsvart vatten som bara lystes upp av stjärnornas ljus. Utrustade med ficklampor och kameror gav vi oss iväg. Tänkte ” hoppas att hajen inte kommer”. Men en fin tur hade vi under de 45 minuterna som vi var i. Till vår glädje som nybörjare i uv-foto lyckades vi faktiskt fånga några motiv som vi även ser vad det föreställer.

Båda två lyckades även att fylla år på båten. Underbara Carl Carr kom med present. Ett  memory med bilder från Gabbes fototävling. Kocken bakade en tårta och sång med hurra rop fick vi.

Resten av resan bestod av solning eller kanske mer grillning eftersom det var ca. 40 grader C. Kocken lagade underbar mat. Vi fick bl.a  kalkon, kyckling, tonfisk och massor av frukt. Kvällarna ägnade  vi åt att spela memory, titta på bilder eller bara njuta av livet i trevligt sällskap. Extra höjdpunkt var när de underbara delfinerna simmade med oss längs med båten i stora flockar.

Så du som inte varit med någon gång, tveka inte även om du ej är apparat -dykare. Du har lika stor behållning av resan  som snorklare fast du befinner dig på ytan och ej nere i djupet.

Men det finns alla möjligheter att även prova med apparat vilket Mephare gjorde och jag gjort för några år sedan.

Kramar till alla från en nöjd snorklande Ann.