Det kom ett paket från väst..

Paketet innehöll en målning och ett brev.

“Fiskeskutan GERDA af Skärhamn byggdes i slutet av 1800-talet. 1935 såldes hon av sin skeppare och han plockade ned hennes segel, stora och tunga. GERDA fick nya segel men på sin första resa med nya segel och ny skeppare gick hon på grund och sjönk. De gamla seglen förvarades i Sveriges äldsta sjöbod. När den revs kontaktades jag som fick köpa seglen.”

På denna segelduk har Ingegerd Anderberg målat Väderöbods fyr, ett motiv vi hade önskat. Om Väderöbod skriver hon:

Väderöbods nuvarande fyr byggdes 1964 och ersatte den 19 m höga Heidenstam fyr. Fyren automatiserades 1965 och avbemannades samma år.  Lyshöjd över havet 32 m, lysvidd 16 nm.

Ingegerd gratulerar oss till de 50 åren och önskar oss lycka till i framtiden och hon hälsar till alla medlemmar i KSDK. Tilläggas bör att hon har starka band till klubben; hon var den första kvinnliga dykare som utbildades i Sverige och det gjorde hon i klubbens regi 1962!

Ibland överträffar verkligheten sig själv. Tack Ingegerd, vilket otroligt engagemang och vilken kunskap!

Målningen kommer pryda vårt nya klubbhus. Senare i vår kommer vi återkomma till Ingegerd och hennes fängslande skapande eftersom hon kommer hit till Karlskoga för en utställning. Dags att gå på vernissage!

2 svar på ”Det kom ett paket från väst..

Kommentarer är stängda.