Röda Havet

Carl Carr har arrangerat resor till Hurghada, vid det underbara Röda Havet, i över 10 års tid och detta i första hand åt sina vänner i Karlskoga Sportdykarklubb.

Deltagare på de tidigare resorna har varit allt från ”vanligt folk”, snorklare till dykare och erfarenheten visar även att vårt koncept passar ypperligt för familjer eller sällskap där det finns både dykare och icke dykare.

Fördelningen har varit varierande under åren 2004, så var det ca: 90%, 2005 ca: 60% och 2006 var det 100% dykare och det ser ut som om alla trivs och kommer bra överens och framförallt återkommer år efter år. Under 2007 så sattes nytt rekord i antalet deltagare, det var hela 34 stycken, så vi fick fixa en båt till för att alla skulle få plats. Under detta rekordår så var ca: 90 % dykare och det var dessutom en liten ”dam” med, vid namn Maria, som inte ens hade haft sin första födelsedag. Snacka om att resorna passar alla åldrar! ” 2008 års resa, Deep South, blev på sätt och vis också ett rekordår då 2 avfärder arrangerades med drygt 30 deltagare fördelat på 2 veckor.

Djupet på dyken brukar variera mellan 10 och 30 meter och svårighetsgraden är allt mellan lätt till medelsvår. Dyken anpassas efter dyksällskapet och finns det intresse för andra typer av dyk så går det givetvis att ordna.

Eftersom man hinner med upp till 4 dyk om dagen så kan man med stor sannolikhet hitta flera dyk som passar och de dyk som erbjuds är alla möjliga kombinationer av rev-, vrak- samt nattdyk. Olika typer av dyk vid samma tidpunkt borgar också för att alla får ett antal timmar och loggar i sina loggböcker.

Är det icke dykare med så finns möjligheter det möjligheter till både ”Prova på” -dyk samt PADI utbildning som leder fram till ett riktigt dykcertifikat. Om sådana önskemål finnes så måste detta meddelas vid anmälan till resan.