KSDK Dykresa -24

Nytt år innebär att det är hög tid att planera en dykresa till ett varmare hav än vårat eget. I skrivande stund finns ingenting bestämt eller bokat utan kommentera gärna nedan era tankar och önskemå (logga in för att kommentera)l. Resan planeras som vanligt runt månadsskiftet oktober /november.

Med tanke på läget i röda havet och krig mellan Hamas och Israel känns inte en liveaboard i Egypten så lockande för mig, men kommentera gärna om ni har någon annan åsikt.

En annan fråga att ta ställning till är om vi ska boka själva eller via resebyrå. Resan i somras björ ju på några negativa överaskningar men några av er kanske valde att ta 4000 kr rabatt på Scuba travel?

Priserna nedan är alltså endast indikationer och utan eventuella grupprabbater (brukar vara 1000 kr rabatt för var 10 deltagare vi blir.

Några alternativ som kommit upp är:

  • Malta. Enkelt att komma till, både vi köpt paketresa och om vi väljer att boka själva. Ingen tropisk dykning men mycket vrak, grottor och bra sikt. Räkna med max 20 grader i vattnet. Tyvärr inga direktflyg i november så resvägen blir krångligare än under högsäsong (sommar/tidig höst) Prisindikation Scubatravel 1 vecka inkl 10 dyk 18 000 kr/pers.
  • Jordanien dykning med kombination till Petra Spännande resmål med revdykning i aqaba-viken röda havet. Landbaserad dykning. Möjlighet till spännande utflykter och alltså bra även för ickedykare. Prisindikation Scubatravel 8 dagar, 8 dyk inkl utflykt till Petra 20 000kr/pers.
  • Bonaire. Av många ansett att vara karibiens bästa dykning, klara vatten och sol garanteras. Möjligt att boka själva eller via paketresa.Tyvärr relativt dyrt pga ogynsamm kronkurs. Prisindikation Scubatravel: Flyg inkl. 1 veckas boende i lägenhet och hyrbil, fri dykning. 28 000 kr/pers
  • Oman, bubblare med annorlunda tropisk dykning. Tyvärr inklämt mellan Iran och Jemen. Landbaserat boende möjligt men Livaborad antagligen bäst.
    Prisindikation Scubatravel, 1 veckas Liveaboard 27-28 000 kr/pers

8 svar på ”KSDK Dykresa -24

  1. Jordanien låter intressant. Har tänkt själv resa dit någon gång. A Persson

  2. Jag och Ann tänker anmäla oss till Jordanien resan om den blir första alternativ. Hälsningar Ulf

  3. Jag och Joanna är interesserade av Jordanien resa. Men hur är det med Hutis i Röda Havet, är dem lång borta?

  4. Hutumilisen/rebellerna finns så vitt jag vet bara i Jemen, vilket är längst söderut på arabiska halvön. En av anledningarna till att vi använder oss av en etablerad resebyrå “scubatravel” är att de måste förhålla sig till vad utrikesdepartementet
    rekomenderar angående resor utomlands.
    Jordanien är så vitt jag kan förstår helt ok i de områden som vi ska vara i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *