Mycket trevligt Tjärnö läger.

thumbnail_Sören thumbnail_Kubb thumbnail_Påklädning thumbnail_Saltö badland

Då var 2017 års Tjärnö läger över. 6 dykare och en fridykare, samt 10-tal familjemedlemmar deltog. I år hade vi bara småbåtar med oss, så vi var inställda på att göra många dyk kring Vattenholmen. En förmiddag lyckades vi åka över till Koster, och då dök vi på Tegelskär – vilket bjöd på ett mäktigt väggdyk. En dag packade vi bilarna fulla med utrustning och åkte till Lunneviken. Lunneviken bjöd på spännande vägg och gyttjebotten. Gyttjebotten var full av bohålor, och dess invånare visade sig vara havskräfta.

En dag koncentrerade vi oss på att finna Kammussla, och vi hittade så det räckte utanför Saltö. Denna delikatess njöt vi sedan av vid kvällsmåltiden.

Nu blev det som sagt många dyk på Vattenholmen, men både inre och yttre Vattenholmen bjöd på överaskningar. Första dykdagen dök vi på Inre, och där fann Joakim en krabba som vi tror var en Rundad Rombkrabba (”ruter ess”). Yttre Vattenholmen bjöd på Trollhummer, Hummer och mycket plattfisk – och på lördagen fick Joakim och Sören se en Havskatt på 37 meters djup. Inte nog med det, när vi sedan rensade badplatsen på Tjärnö fann Joakim en liten krabba han aldrig sett förut. Vi gissade ”hej vilt”, och det vi kom fram till var att det kunde vara en bebis Trollkrabba (för det var väl inte en bebis Kungskrabba, ”Gud förbjude”).

Vatten temperaturen var behaglig, mellan 16 – 19 grader. Inget strömt och få brännmaneter.

Trots att vi var få, och att vi inte kunde dyka på Koster i den utsträckning som vi önskat, var samtliga mer än nöjda med årets upplägg.

– Lägerledaren

Kommentera