Fira in det nya året med 2013 meters gemensam fridykning!

Förra året satte vi en tradition, att välkomna det nya året med att fridyka året i meter under vattnet! I år blir det tuffare och längre än förra året så vi hoppas att du kan hjälpa oss att lyckas…

Tillagt 2013-01-01: Vi gjorde det igen!

citerar förra året:
…damma av pepparkakssmulorna från fenor och cyklop, gammal som nyfödd, apneist som motionär/maskindykare, kom till Strandbadet och fridyk in det nya året med ett djupt andetag och några sköna längddyk medan du mediterar över målsättningar för 2013!

Du har väl inte glömt att den mest intressanta delen av livet ligger framför dig?

I så fall är detta en påminnelse!

För de som vill ta del inleder vi med gemensam uppvärmning och avslutar med färsk frukt vid kanten!

Dag: Onsdagen den 26 december 2012
Tid: 2000 – 2200
Picknick: Fruktsallad och mörk choklad kommer finnas
Anmälan: maila cecarr@telia.com eller bara dyk upp!

Välkommen!

/Carl-Philippe & Christer
KSDK

PS. Nedan exempel på vår lärare och inspiratör Sebastian Näslunds inställning till fridykning som betonar den personliga motivationen och ökad självkännedom som viktiga vägar till utveckling:

”Hur kan man inte vara intresserad av vatten när det finns så mycket av det?

De vill göra något som griper tag i dem på alla plan, utmanar hela deras personlighet.

De har sökt något som innehåller en naturupplevelse och som har en dos äventyrlighet.

De har en dragning till vatten (och ibland t o m en rädsla som de vill gå emot). Ofta en fascination av djurlivet under ytan.

De känner att fridykning är en sysselsättning som kräver mental närvaro och som inte handlar om att bli snabbare starkare, utan om att slappna av och känna efter. Havet och andhållning både kräver, och med tiden ger oss allt detta. Och den bästa gåvan efter en bättre kroppsuppfattning är hälsa. När du börjar intressera dig för syret i din kropp, är ett hälsosammare liv ett naturligt steg.

Det finns frihet i vattnet, samtidigt som det begränsar, men det är just begränsningarna som utmanar oss och får oss att växa. Och att lära sig hålla andan, ger fantastiska bi- effekter som berikar alla aspekter av ditt liv. Ingen är född till att bli bra fridykare, det krävs inga speciella lungor, det handlar om träning, i början enkla tricks som tar dig längre än du trodde, senare smart träning som fokuserar på just din svaga länk. Vi är alla olika, att möta havet och den egna kroppen enligt standardiserad utbildning kan vara ineffektivt och minska lusten.” (not: jag har markerat det sista citatet från Sebastian eftersom jag finner kommentaren intressant och relevant, vilken jag tolkar som att man i träningen för att utveckla sin mästerlighet i fridykning behöver vara lyhörd och flexibel både som utövare och tränare, i att följa motivationen och utgå från att varje utövare behöver behandlas olika för att utvecklas. Själv tror jag att det är giltigt för verksamheter även utanför fridykningen /Carl-Philippe) DS.