Rapport från en snorklare

Söndagen den 21 oktober åkte 6 dykare 4 snorklare och ett snart 5 årigt barn till Hurghada, Egypten.
Det var nu dags en båttur på Röda havet. Reseledare var som vanligt Carl Carr och dykledare Tahib. På båten Sea Cruiser fanns 7 personer som skulle hjälpa till att göra resan så bra som man kunde önska.
Så nu lämnar vi det regniga kyliga Sverige för 7 nätter ombord på en båt. Där solen skiner och vattnet är ljummet och det ända vi behöver tänka på är om vi ska vara i solen eller skuggan.
Som vanligt blev vi hämtade av Carl och Tahib på flygplatsen efter att ha gått igenom stämpel kontrollerna.
Redan 1:a dagen medan båten fortvarande låg vid kaj hoppade några ner i det ljumma vattnet och snorklade runt  och bara njöt av det vi såg i djupet. Nästan direkt fick vi syn på en muräna. Det är verkligen en häftig syn och väldigt fängslande att titta på denna fula fisk.
Efter att stämpel mannen besökt båten och gjort klartecken så drog vi iväg ut på Röda havet.
Årets resa skulle gå upp mot Sinai halvöns sydspets Ras Mohammed. Så nu gällde det att hänga med på alla breafingar där vi fick tips vad vi kunde få uppleva. Dagarna startade tidigt mellan kl. 06-07 var det 1:a dyk/snorkling sedan blev det frukost. Vila, dyk/snorkling sedan lunch. Vila, dyk/ snorkling och middag. Allt avslutades med nattdyk. Så gick dagarna. Det blev 5 dyk på vrak bl.a. besökte vi Thistlegorm och det grekiska vraket Giannis. Sammanlagt blev det 20 dyk som bjöd på vackra korallpelare där man kunde träffa på  bl.a. drakfiskar, glasfiskar, igelkottsfiskar, picassofisk, memofiskar, rockor och flera muränor.
Vi var ett härligt litet gäng. Det blev ett prova på dyk. Så nu har vi nog en ny kursare på G.
Hur är det att ha med barn? Det är inga problem att ta med barn. Utrustade med lite nerladdade filmer, sagoböcker , flytväst så de kan bada så har de fullt upp. Dagarna går fort och de får vara med om många upplevelser som ex. att fånga olika vackra fiskar från båten ex. bläckfisk. Denna åt vi dagen efter.
Andra upplevelser som höjer stämningen är när delfinerna simmar runt båten och man får hoppa i och simma med dem. Vi såg också sköldpaddor. Även en haj upptäcktes under snorkling och detta medförde full aktivitet med kameror och alla killar skulle i vattnet för att inte missa detta. Det såg jätte roligt ut när de sprattlade iväg för att dokumentera denna haj.
Så detta är en resa som vi rekommenderar alla i klubben att hänga med på. Både apparatdykare, snorklare och barn har roligt tillsammans.
Tack Carl för att du åter fixade en resa och vi hoppas att du orkar ordna några fler.
Rapporten är skriven av snorklaren Ann som i år var utrustad med egen kamera och tränade att dyka ner.