Gabbes 2018

Då var den 46 upplagan av Gabbes över och det blev ett läger som deltagarna inte ska glömma. Allt såg så bra ut, över 80 personer var anmälda.

En speciell sak med Gabbes är lägerelden där folk sitter på kvällarna. Men med rådande eldningsförbud så var lägerelden förbjuden. Till och med gasolköket var förbjuden.

Klubben hyrde in ett större elverk och elspisar togs med ut till ön så det problemet var löst.

Onsdagen kom och allt packades ombord på Donalda.

PÅ vägen ut delade lägerchefen Ulf Eriksson ut sysslorna till deltagarna. Vid åttatiden på kvällen stod lägret klart på Långeskär.

De senaste veckorna före Gabbes fanns orosmoln om stormvindar. Men vädret ute på öarna kan ändras snabbt och det verkade gå vår väg. Det kraftiga regnet som skulle komma uteblev.

Torsdag morgon var det krismöte. Det stod klart att det skulle bli stormvindar med vindar upp emot orkanstyrka. Var det värt att vara kvar? Många barn var med på lägret. Efter stormötet stod det klart att vi inte skulle ta några risker, Donalda kallades in och vi bröt lägret vid lunchtid. Väl tillbaka vid Grebbestad valde många att åka hem, men ett trettiotal bestämde sig för att fortsätta lägret på Tjärnö.

Det blev till slut ett trevligt läger, men ett läger vi sent ska glömma.

Packning på Donalda.

Packning på Donalda.  

Packning på Donalda.

Packning på Donalda.

Resan på väg ut till lägret.

Alla tält på plats ute på långeskär.

Alla tält upp och då blev det räkfrossa.

Nattsudd med Karlstadsgänget.

Stormvarning och vi plockade ihop lägret.

Lägret fortsatte på Tjärnö.

Lägret fortsatte på Tjärnö.

På väg ut för att sätta krabburar

 

På kvällen blev det krabbfrossa.