Höstdykning Gullmaren

Hösten rycker närmare och det är dags att åka till västkusten för dykning. Helgen 22-24/10 åker vi till Hotell Lysekil för dykning och samkväm. 

Man bokar sitt boende på egen hand på hotell Lysekil (www.hotellysekil.se), där finns gott om boende, både dykarrum och hotellrum. Luft fyller man på hotellet och det finns även torkrum för utrustning där.

Planen är att samlas på hotellet på fredag eftermiddag och checka ut på söndagen vid lunchtid.

Fredag kväll – kvällsdyk i gullmaren

Lördag – 1-3 dyk beroende på ambition

Söndag – förmiddagsdyk

Förhoppningsvis överträffas de senaste årens fina dykning detta år. De senaste åren har bjudit på havskräftor, rocka, bläckfisk mm.

Närmare planering görs på plats beroende på hur många dykare vi blir. En mindre lägeravgift tas ut för att täcka kostnader för båt mm.

OBS. Ambitionen är att ta med RIBen ner, beroende på väder, deltagarantal mm kan detta ändras. Gullmaren bjuder på mängder av fina dykplatser som nås från land så dykningen är inte avhängd att vi har båt. Om vi inte har båt utgår lägeravgiften.

Anmälan ske till Andreas Larsson, 0734463151

Höstdyk i Gullmaren

FULLBOKAT!

Den 23-25/10 planeras en favorit i repris med höstdykning i Gullmaren. Förra året bjöds det på fantastisk dykning med havskräftor, hummer och olika sorters bläckfisk (vi såg faktiskt bläckfisk på varje dyk).

För er som inte dykt i Gullmaren karaktäriseras dykningen av väggar som ofta stupar lodrätt 50 till 100m varvar med platåer och lerbottnar. Djurlivet är unikt för den svenska västkusten med arter som normalt sett finne på djup som man normalt inte når vid sportdykning.

Boende är bokat på Team Paulsen en kort bilfärd från Ormestad. Totalt finns det 12 sängplatser så först till kvarn gäller.

Tanken är att vi genomför 2 st båtdyk på lördagen för de som vill och ett landdyk på söndagen. För de som vill finns utmärkt möjlighet att göra nattdyk på fredag och lördag kväll.

Logipaket 2 innefattar boende frukost och lunchpaket på lördagen.Kostnad 1350:-/ person. Fri luftfyllning ingår.

Till detta kommer lägeravgift för att täcka klubbens utgifter. 270 kr/ person.

För den som önskar finns andra boenden i närheten.

Anmälan till Lägerkommendant Andreas Larsson, 073-4463151

Höstdyk i Gullmarn

Den 25-27/10 är det dags för höstdyk. Planen är att vi bor hos Team Paulsen, dyker på dagarna och har trevligt på kvällarna (efter nattdyket alltså).

Gullmarn är Sveriges enda tröskelsjord vilket innebär att vattnet är saltare där än på andra platser längs västkusten. Det innebär att man på dykbara djup kan träffa på djurliv som man normalt inte ser på västkusten, tex havskräftor. Det ryktas om att några klubbmedlemmar såg en småfläckig rödhaj där i somras… vi väntar på bildbevis.

Vi hoppas på bra sikt och lugna vatten.

Upplägget är följande:

Logipaket 2 – Weekend All inclusive: 1 350 :-

  • incheck 15.00-21.00 fredag
  • 2 övernattningar
  • 2 frukost (dk:morgenmad)
  • 1 lunch lördag
  • 1 kvällsmat lördag
  • 1 dricka & bulle söndag
  • fria luftfyllningar
  • utcheck 10.00 söndag

Totalt finns det 12 platser och i skrivande stund 6 anmälda.

Gör din anmälan direkt till Team Paulsen.